San Diego Zoo

Fredag 2006-09-15
Vi gick upp tidigt för att komma iväg till San Diego så snabbt som möjligt, åt frukost med choklad och mackor, packade in i bilen och kom iväg vid 9-10 tiden. Man blir trött av att sitta i bilen så länge, så vi tog rastpaus på nästan samma ställe som sist vi åkte ner, på en utsiktsplats nära en militärbas utanför San Diego. Där kunde vi sträcka på benen och titta ut över havet och även spana på de stora militärhelikoptrarna som flög förbi titt som tätt. När vi skulle åka därifrån märkte vi att vi parkerat precis över en svärm med bin som surrade runt en utspilld läsk. Björn ställde sig på spaning en liten bit bort medans jag snabbt hoppade in i bilen och på något mystiskt sätt lyckades jag faktiskt undvika att få in bin i bilen. Efter att ha hämtat upp Björn på betryggande avstånd från de små flygande rackarna åkte vi vidare ner mot stan.

För att kunna utnyttja dagen åkte vi direkt till San Diego Zoo, och var där vid 12-1 tiden. Vi började med en av de två showerna, som började lagom när vi kom dit. Det är en djuruppvisning med en polarvarg, en gepard tillsammans med sin hundkompis (geparden är skygg, men tillsammans med hunden vågar den sig ut på promenad i den stora parken), clouded leopard som är ett något mindre kattdjur. På det hela taget en väldigt rolig och bra show, och eftersom vi såg den förra året också kan vi konstatera att de faktiskt gör om showerna emellanåt för den var inte likadan som den förra vi såg.

Den andra showen var med ett sjölejon som var mycket väldresserat och gjorde diverse konster, som att imitera en haj genom att simma med ena fenan stickande upp ur vattnet. De hade även en gråvarg, som precis som geparden i den andra showen hade en hundkompis för att känna sig trygg. Också denna show var mycket bra och underhållande.

Efter en liten fikapaus åkte vi linbanan upp till toppen av parken, och gick och tittade på isbjörnarna, rovfåglar, samt diverse andra djur innan vi kom ner till pandorna. Pandorna var mycket roligare nu än sist vi var på zoo, de flesta var vakna, förutom en liten unge som låg uppe i ett träd och sov. Skötarna hade precis lämnat in ett stort knippe bambu, så mamma panda satt och snaskade på bambu.

Efteråt insåg vi det otroliga i det när vi gick ut från området och kände lite på bambuträden som växte vid sidan av stigen. T.om. de smalaste bambustammarna var stenhårda och gick knappt att rubba. Såna satt alltså pandan och bröt av och käkade på som om det vore en banan.

Vi gick vidare bort mot tigrarna (som låg och sov) och tapirerna som badade i sin pool, och sedan ett antal okapi, som ser ut som ett mellanting mellan zebra och häst, med en giraffs tunga, och är giraffens enda levande släkting. Vi tittade även på ett antal olika roliga apor, uttrar och en flodhäst. Sedan var det stängningsdags och vi åkte till vårt hotell nere vid hamnen.

Strax i närheten ligger San Diegos internationella flygplats, och på vägen till hotellet blev vi 'överflugna' av ett lågt flygande flygplan rakt ovanför oss... Det var ganska lätt att hitta till hotellet, och efter att ha checkat in satte vi oss ner en stund för att vila benen och titta lite på tv på rummet.

Sedan åkte vi för att äta middag på vår gamla trotjänare, TGI friday's. som vi ju vet att man kan lita på.... eller? Efter att ha behövt vänta i 25-30 minuter för att få ett bord (vilket väl är ok, det var ju mycket folk), beställde vi skinny dippers, en förrätt med klyftpotatis med en skål med någon typ av röra och vår dricka.
Förrätten kom in och var god, men ACs strawberry lemonade var inte god, inte alls som de gör den i LA (både i Thousand oaks & Woodland Hills), de erbjöd sig iaf att göra en ny, men den var nästan ännu värre, så Anna-Carin bad att få en diet pepsi istället.

Vi hade beställt middag samtidigt som vi beställde förrätten, och den till synes ganska förvirrade kyparen kom och ville dela ut maten precis efter vi fått förrätten, vilket vi såklart tackade nej till. Sedan fyllde de på bj's dricka, men han fick iste istället för cola. När vi sedan väl fick maten serverad, efter att vi ätit upp förrätten, fick vi sizzling chicken & shrimp istället för cheese som vi beställt, så det tog dem en stund att fixa till rätt mat. Vi hade tagit en att dela på men fick bara ett fat (alla andra restauranger brukar dela upp maten på två tallrikar om man säger att man ska dela den), så det var ju också lite dåligt om än inte ett rent misstag som allt annat.

Friday's har jättegoda efterrätter, så vi försökte beställa vår favorit brownie obsession, men den var 'slut'... jaja, vad annars. Nu kunde det väl dock inte hända så mycket mer, eller? Jo då, när notan kom hade de skrivit upp sizzling med shrimp istället för cheese, och lemonade istället för diet pepsin. Och när de ändrat det lämnade de ingen penna att skriva under kreditkortskvittot med. De hade också fått för sig att vårt gold points kort (en form av bonuskort) inte funkade, men när vi sa att det definitivt funkar testade de igen, och ojjsan, det funkade ju.

Ett eller två misstag, fine det är sånt som händer, 3-4 misstag börjar verkligen bli pinsamt och uppåt 10-12 misstag under en och samma middag får man väl bara anse är komiskt. Vi har under alla våra tidigare restaurangbesök knappt varit med om något liknande misstag överhuvudtaget, inte att tala om så många... Kyparen bad inte ens om ursäkt för alla fel förräns vi hade fått den andra rättade notan och han väl trodde att han skulle få dricks.

För att riktigt toppa kvällen visade det sig när vi kom tillbaka till hotellet att vi glömt kvar kameran på restaurangen, så vi ringde oroade till fridays och de hittade den iaf som tur var, så vi fick åka tillbaka och hämta den.

Väl tillbaka på hotellet med kamera och allt kunde vi konstatera att vi fått ett rätt ok hotellrum med tv med många kanaler, gratis wifi internet, kyl och så. Tyvärr var sängen lite väl hård, vilket verkar vara vanligt på hotell här.