Disney World - Epcot center

Torsdag 2007-02-08
Vår Disneysemester började igår med en lång flygresa, och efter att hämtat vår sprillans nya hyrbil och checkat in på Ramada var vi så trötta att vi inte orkade så mycket mer än att slötitta på tv en stund och planera inför dagens äventyr på Disney.

Vi gick upp supertidigt (dvs klockan 7!) och åt våra matsäcksmackor från igår innan vi tog gratisbussen till Disney. Dagens mål var Epcot center, men vi tog shuttle till Magic Kingdom eftersom den gick en timme tidigare från hotellet och tog monorailen vidare till Epcot, man vill ju maximera tiden i parken. Det är lågsäsong nu, så när vi kom var det nästan tomt i parken, det blev dock lite mer folk under dagen.

Epcot har en massa roliga rides, som t.ex. Mission Space där man kör en rymdfärja som ska landa på Mars där man utsätts för g-krafter och känner sig jättetung om man t.ex. försöker flytta armarna framför sig. Andra roligheter var Soarin' där man sitter i en skidliftsliknande stol som lyfts upp i luften och man flyger över olika kända vyer i Kalifornien.

På Epcot finns också World showcase med paviljonger för en mängd olika länder med restauranger och shower och så klart affärer. Vi tittade bl.a. på en japansk trumuppvisning, imponerande kinesiska akrobater, Beatles kopior i UK och roliga franska uppträdare som balanserade på ett antal uppstaplade stolar.

Vi avslutade kvällen med middag i Tyskland på en biergarten som serverade buffé med schnitzel, korv, kött, potatisgratäng, spätzli, rödkål och en massa annat gott. På tyskt manér fick vi dela ett långbord med andra gäster, som vi småpratade litegrann med under kvällen om våra upplevelser hittills på Disney. Till vår stora glädje var maten jättegod och de hade underhållning med tysk polka, alphornblåsare, koskällespelande och andra roligheter som vi lyckades tima in.

Vi hade tur med vädret, soligt och lagom varmt. 12 timmar på Disney tar dock på krafterna (från 9 på morgonen till 9 på kvällen) så vi var rätt trötta mot slutet av dagen.