Los Cabos - Framme på Coral Baja

Onsdag 2009-01-28
Efter en sedvanlig sen natt med packning kunde vi iallafall sova runt tre timmar innan det var dags att bege oss till flygplatsen för att hinna med vårt tidiga flyg till Baja, Mexico och vår lyxsemester i Los Cabos, dvs tvillingstäderna San José del Cabo och Cabo San Lucas. Vi kom fram till LAX i god tid för att lämna in bilen på ett parkeringsgarage medan vi är borta, vilket är både smidigare och billigare än att ta shuttle. Efter att ha checkat in för flyget åt vi upp vår medhavda matsäck eftersom man inte får ta med sig vätska genom säkerhetskontrollen. Planet var nästan tomt, men det hade inte stört oss även om det varit fullt, för vi slocknade direkt efter starten båda två, och vaknade upp lagom till att det var dags att fylla i turistvisum och vi kunde se ut genom flygplansfönstret hur vi flög in från kusten för att landa "mitt i öknen".

Vi fick gå av planet på en trappa och efter en snabb tullgenomgång fick vi löpa gatlopp för att försöka undvika timeshareförsäljarna som stod som gamar precis utanför. En av dem lyckades nästan lura oss, men när de visade ett kort med en massa loggor på insåg vi att det var en timesharenisse, så vi gick ut och letade rätt på Grey Line och vår shuttle till WorldMark resorten Coral Baja.

När vi kom fram vid två-tiden hade vi tur att de hade ett rum färdigt, så vi kunde checka in direkt till vår one bedroom lägenhet på andra våningen med havsutsikt från balkongen - och vilken utsikt! Lägenheten var jättefin med eget kök, diskmaskin och tvättmaskin, kyl och frys, stor balkong med grill, bord och stolar, ett sovrum med stor säng och en utdragbar extrasäng i vardagsrummet.

Efter att ha beundrat vår lägenhet och utsikten en stund gick vi strax ner till poolen för ett dopp. Innan vi badade lade vi oss i ett par vilstolar och solade en stund, det var precis lagom varmt med en skön bris från havet. Det var en fin resortstyle pool såklart, fint designad med ett volleybollnät uppsatt på ena sidan, swim-up bar och såklart framförallt lagom varmt och skönt i vattnet.

Efter badet gick vi ner till lobbyn och växlade pengar till förvånandsvärt bra kurs, 13 peso per dollar. Personalen var också mycket trevlig och tipsade om olika restauranger och vi fick tips på en stor matbutik i närheten dit man faktiskt kan gå på ca 10 minuter! Vi tittade först i resortens egna lilla butik som också hade en del grejer, men valde ändå att gå till Mega för att köpa lite frukostgrejer och vatten. Butiken var lite lustig, i brödavdelningen hämtar man en bricka och brådtång och plockar sedan upp de bröd man vill ha från öppna ställ som man sedan får inpackade i en papperspåse. Vår påse med blandat bröd gick på 7 peso, eller typ 50c, rena rånet :) Den mycket hjälpsamma personalen visade sig snabbt vara 50% för att promota timeshare presentationer, men de var iallafall inte särskilt pushiga och var trevliga och hjälpte till att hitta saker i butiken. Förutom bröd köpte vi även ananasjuice (jugo de piña), mineralvatten med och utan kolsyra, samt frukostpålägg och yoghurt.

Vi hade fått tips om att restaurangen The Hangman skulle vara bra så vi tog en taxi från resorten, vilket gick på otroliga 70 peso, eller ca 5 dollar. När vi kom fram till restaurangen förstod vi varför den hette Hangman, då det hängde en människodocka i ett rep utanför ingången. Det var både locals och turister där inne, och hundarna och katterna som sprang lösa på gatan utanför gav yttterligare intryck av att vi var i "äkta" Mexico.

Vår servitör tipsade om en bönsoppa till förrätt, och trots att ingen av oss är direkt heltänd på bönor tyckte båda att den var så god att vi tog varsin. Till varmrätt valde vi ett antal olika tacos och quesadillas, A-C tog t.ex en quesadilla med kaktus, och vi testade de flesta olika kött de hade som tacofyllning. Det var otroligt billigt, vår middag med förrätt, varmrätt och dricka samt en konstig söt efterrätt (flan) gick på 151 peso (ca 12 dollar) så vi slog på stort och gav servitören 30% dricks och lade 200 peso jämnt.

Restaurangen hade väldigt häftig inredning med diverse olika lyktor som hängde i taket, nummerplåtar från en mängd amerikanska delstater längs med staketet, och en liten gubbe som spelade på ett lustigt litet piano i ett hörn. Köket var öppet så man såg tjejerna som stekte kött och värmde tacotortillas.

När vi kom tillbaka till resorten var vi så trötta efter inte så många timmars sömn, flygresa och en innehållsrik dag att vi gick och lade oss redan vid 11 tiden.